Close
Skip to content

Parktraining

Wat is parktraining en is dat iets voor mij?

Elke zaterdagochtend is er een training voor alle jeugdleden van Clytoneus in het wijkpark Molenvliet. We vertrekken vanaf het clubhuis en na anderhalf uur brengen we je lekker moe maar voldaan weer terug. Alle zaterdagen starten we om 10.00 uur bij het clubhuis, behalve als er een wedstrijd voor alle junioren en of pupillen is.

Van oktober tot en met maart trainen we vooral voor de crosswedstrijden. Van april tot en met september passen we het programma aan, zodat je op de baan nog beter kunt presteren. Maar eigenlijk is het allerbelangrijkste dat we met zijn allen veel lol hebben. Tegelijkertijd dagen we iedereen uit om op zijn/haar eigen niveau de conditie te verbeteren. Voor de pupillen wordt er niet alleen getraind om nog sneller, sterker en gezonder te worden maar is er ook veel tijd voor allerlei spelletjes in de frisse buitenlucht. Voor de junioren is het iets serieuzer en wordt extra aandacht aan kracht, techniek en coördinatie besteed.

Meer praktische informatie vind je hier.

Planning Parktraining

Onderstaand de planning van de parktraining voor pupillen en junioren van oktober 2018 tot en met maart 2019.

Voor de competitie- en baanwedstrijden verwijzen we je naar de kalender op deze pagina, de wedstrijdkalender van de Atletiekunie of vraag informatie aan je trainer.

Februari 2020

DatumPupillenJunioren
01 febBVC Cross RhenenBVC cross Rhenen
98 febRegiocross ZeewoldeRegiocross Zeewolde
15 febParktrainingParktraining
22 febParktrainingParktraining
29 febParktrainingParktraining

Maart 2020

DatumPupillenJunioren
07 mrtParktraining en finale regiocrossParktraining en finale regiocross
14 mrtMolenvlietcross WoerdenMolenvlietcross Woerden
21 mrtParktrainingParktraining
28 mrtParktrainingParktraining

Alle data onder voorbehoud.

Praktische informatie

Tijd10:00 vertrek & 11:30 terug bij het clubhuis
PlanningDeze kunt u vinden op de website.
KledingHardloopschoenen (geen spikes), sportkleding die ook vies mag worden en probeer een beetje rekening te houden met de weersverwachting.
NiveauIeder jeugdlid van Clytoneus mag meedoen, en ook als je niet de benen van Usain Bolt of Lorna Kiplagat hebt, zorgen we dat je met veel plezier meetraint.
VoedingEet bij voorkeur een licht verteerbaar ontbijt een uurtje voordat je gaat trainen en drink voldoende. Na de training is er voor iedereen iets te drinken!
TrainersWim Polderman, Taco Baardman, Perry Heijne, Nienke Heida en Yorine Verhoeven